perjantai 3. elokuuta 2012

Mysli-banaanimuffarit

Eilisen kirjastokäynnin jälkeen tuli taas sellainen olo, että jotain pitäisi leipoa, kun monta ihanaa reseptikirjaa oli taas mukaan tarttunut. Pikkusisko on kuumeessa, joten hän tuli sitten sairastekemisekseen leipomiskaveriksi murskaamaan banaania ja sekoittamaan taikinaa. Ohje löytyi Kuppikakkuja herkkusuille-kirjasta. Ohjeen laitan tähän hieman muokattuna: mm. jätin  kuorrutten  pois. Muffarit ovat aivan hurjan hyviä, ja melko terveellisiäkin, kun eivät sisällä kauheasti rasvaa ja sokerikin on fariinia :) Banaani maistuu aika voimakkaasti, joten nimen muutin alkuperäisestä mysli-banaaanimuffareiksi. Jos jääkaapista ei satu löytymään maustamatonta jogurttia, niin vahäsokerinen maustettukin kelpaa. (Itse käytin viljajogurttia.)

Mysli-banaanimuffarit

10-12 kpl
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 dl fariinisokeria
1 1/4 dl hedelmämysliä
1 pieni banaani
3 kananmunaa
110 g voita/margariinia sulatettuna
3/4 dl maustamatonta jogurttia
6 rkl mantelilastuja

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Soseuta banaani haarukalla. Vatkaa munat, rasva ja jogurtti kevyesti kulhossa keskenään. Lisää kuiviin aineisiin munaseos ja banaanisose. Lusikoi taikina paperisiin vuokiin tai muffinssipellin rasvattuihin koloihin ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista 190 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti